Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Cake
- 125 g self-raising flour
- 125 g ground almonds
- 2 tsp baking powder
- 100 g extra virgin olive oil, plus extra for greasing
- 3 lemons, finely grated zest and flesh, white pith and pips removed
- 1 pinch fine sea salt
- 250 g caster sugar
- 4 large eggs
Curd Topping
- 125 g caster sugar
- 65 g lemon juice
- 1 large egg
- 2 egg yolks, from large eggs
- 1 pinch fine sea salt
- 65 g unsalted butter, cold, diced
- 40 g flaked almonds, lightly toasted
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2631 kJ / 629 kcal
- Eiwitten
- 12.2 g
- Koolhydraten
- 65 g
- Vetten
- 35.6 g
Alternatieve recepten
Cardamom And Lime Syrup Cake
1h 35min
Carrot and Apple Cake
1h 30min
Whole Orange Cake with Spiced Syrup
2h 20min
Plum and Blackberry Upside-Down Cake
1h
Pear Frangipane
1h 30min
Pear and Walnut Cake
1h 35min
Pear, Chocolate and Hazelnut Cake
1h 20min
Orange Drizzle Vegetable Cake (gluten and dairy free)
4h
Ricotta Cheesecake with Fig Jam
5 Std. 40 Min
Rhubarb, Orange and Almond Cake
1h 30min
Persian Carrot and Coconut Cake
2h 20min
Apricot, Almond and Pistachio Biscotti
1h