Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Cake
- 125 g self-raising flour
- 125 g ground almonds
- 2 tsp baking powder
- 100 g extra virgin olive oil, plus extra for greasing
- 3 lemons, finely grated zest and flesh, white pith and pips removed
- 1 pinch fine sea salt
- 250 g caster sugar
- 4 large eggs
Curd Topping
- 125 g caster sugar
- 65 g lemon juice
- 1 large egg
- 2 egg yolks, from large eggs
- 1 pinch fine sea salt
- 65 g unsalted butter, cold, diced
- 40 g flaked almonds, lightly toasted
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2631 kJ / 629 kcal
- Eiwitten
- 12.2 g
- Koolhydraten
- 65 g
- Vetten
- 35.6 g
Alternatieve recepten
Yoghurt Cake
1 Std.
Chocolate, Raisin and Hazelnut Biscuits
35 Min
Honey and Blood Orange Cake
2h
Chocolate Beetroot Cake
2h 20min
Nut and Seed Butter
10min
Persian Carrot and Coconut Cake
2h 20min
Naturally Sweet Apple and Date Cake (Gluten and Dairy Free)
1 Std.
Persian Love Cake
1 Std. 15 Min
Cream Cheese Icing
5 Min
Coffee and Walnut Cake
1h 10 min
Lemon Tart
4h 30min
Apple Crumble Cake
1h 10 min