Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 400 g Roggenmehl Type 1150
- 300 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 330 g Malzbier
- 150 g Wasser und etwas mehr zum Bestreichen
- 30 g Butter, weich
- 1 Pck. Sauerteig (75 g), z.B. von Seitenbacher
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 2 ½ TL Salz
- Voeding
- per 1 Scheibe
- Calorieën
- 617 kJ / 172 kcal
- Eiwitten
- 4 g
- Koolhydraten
- 28 g
- Vetten
- 1 g
- Vezels
- 2.5 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Bierbrot
2ωρ.
Dunkles Landbrot
3 Std.
Skandinavisches Roggenbrot
27 godz.
Doppelbocker aus dem Topf
3 Std.
Graubrot
2ωρ.
Dunkles Landbrot
4 Std.
Landbrot Backhausart
1ωρ. 40 λεπτ.
Weizen-Buttermilch-Brot
12 godz.
Dinkel-Malz-Brot
1ωρ. 40 λεπτ.
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1ωρ. 30 λεπτ.
Prötzeler Roggenbrot
1 Std. 20 Min
Dinkelkruste
2sa 20 dk