Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Ice cream
- 100 g dark chocolate, broken into pieces
- 200 g pouring (whipping) cream
- 300 g full cream milk
- 3 egg yolks
- 80 g white sugar
- 1 tsp vanilla bean paste
- 2 tbsp Kahlua® (optioneel)
Chocolate custard
- 500 g cold water
- 2 titanium strength gelatine leaves
- 100 g dark chocolate, broken into pieces
- 500 g pouring (whipping) cream
- 3 tsp instant granulated coffee
- 1 tsp white sugar
- 4 egg yolks
Crumble
- 80 g white chocolate, broken into pieces
- 20 g unsalted butter
- 20 g caster sugar
- 20 g flaked almonds
- 1 tbsp plain flour
- 1 tbsp cocoa powder
- 1 pinch salt
Chocolate sauce
- 100 g dark chocolate, broken into pieces
- 100 g pouring (whipping) cream
Assembly
- 400 g skim milk (see Tips)
- cocoa powder, for dusting
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3392.5 kJ / 807.8 kcal
- Eiwitten
- 15.4 g
- Koolhydraten
- 51.3 g
- Vetten
- 61.8 g
- Verzadigd vet
- 41 g
- Vezels
- 1.7 g
- Natrium
- 131.6 mg
Alternatieve recepten
Profiteroles
2h
Chocolate volcanos
55 Min
Coffee semifreddo
6 Std. 30 Min
Chocolate ice cream
12 Std.
Crêpes
1 Std. 15 Min
Strawberry and rose water macarons
2h 50min
Croissants
12 Std.
Matcha and mango frozen yoghurt
18h 25min
Angel cake
5h 15min
Little pots of chocolate créme
1 Std. 15 Min
Chocolate custard mille feuille
8h 15min
Chocolate caramel bars
1 Std. 40 Min