![Spicy Chicken Curry with Rum and Basmati Rice Spicy Chicken Curry with Rum and Basmati Rice](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7D9DA8B2-844C-47F2-9CD5-E89FE96EE709/Derivates/70358E49-29FE-455A-8B6E-9CEADBF82978.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Chicken Curry
- 400 g chicken thighs, boneless and skinless, each cut in 4 pieces
- 2 garlic cloves
- 25 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 50 g white rum
- 150 g onions, quartered
- 30 g sunflower oil
- 1 dried red chilli
- 1 fresh jalapeño chilli, halved, deseeded
- 200 g coconut milk
- 20 g toasted sesame oil
- 1 Tbsp curry powder
- 1 tsp fine sea salt
Basmati Rice
- 500 g water
- 1 pinch fine sea salt
- 100 g basmati rice
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 4048 kJ / 968 kcal
- Eiwitten
- 40.5 g
- Koolhydraten
- 25.3 g
- Vetten
- 78.3 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Lamb Rogan Josh
1h 45min
Pilau Rice
30 min
Chicken in Huitlacoche Sauce
45 min
Lentil Curry Stew with Chicken
8 godz. 35 min
Chicken Jalfrezi
1 godz.
Cashew Chicken
45 min
Chicken Cacciatore
50min
Chicken and Mushroom Balti
50min
Lamb Curry with Peppers - Bhoona Gosht
1 godz. 15 min
Chicken and Mushrooms in Red Wine Sauce
45 min
Chicken Curry with Spinach
1 godz. 5 min
Beef Madras
1 godz. 30 min