Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 500 g włoskiej mąki pszennej do pizzy, typu 00, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 1 kawałek drożdży świeżych, wielkości ziarna fasoli (7 g)
- 10 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- 850 g wody
- 10 g soli
- 15 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia i skropienia
- 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- przecier pomidorowy, typu passata, z bazylią lub ziołami, do posmarowania
- Voeding
- per 1 sztukę
- Calorieën
- 4481.5 kJ / 1071.1 kcal
- Eiwitten
- 33.2 g
- Koolhydraten
- 206 g
- Vetten
- 17.3 g
- Verzadigd vet
- 1.4 g
- Vezels
- 9.7 g
- Natrium
- 1966.8 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Podpłomyki z masłem czosnkowo-pietruszkowym
30min
Gyros z kurczaka z sosem tzatziki
30min
Nachos zapiekane z warzywami i serem
1 Std. 30 Min
Podpłomyki z ziemniakami i rozmarynem (TM5)
1 Std. 15 Min
Szybka pizza neapolitańska
50min
Rösti (TM6)
40min
Indyjskie racuszki cebulowe (bhaji) z dipem kolendrowym (TM5)
35min
Klasyczne chlebki naan
1 Std. 30 Min
Placek czosnkowo-serowy
2h
Pizza turecka Lahmacun
1hod. 20min
Kajzerki
15 Std. 45 Min
Mleczne bułki do odrywania
4 Std.