Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 2 Eidotter
- 125 g Sauerrahm, 15% Fett
- 300 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 50 g Zucker
- ½ Würfel frische Germ (ca. 21 g)
- 150 g Butter, in Stücken
- 1 Prise Salz
- 100 g Ribiselmarmelade
- 1 Ei (Größe M)
- Staubzucker (optional)
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 1005 kJ / 240 kcal
- Eiwitten
- 5 g
- Koolhydraten
- 27 g
- Vetten
- 13 g
- Verzadigd vet
- 8 g
- Vezels
- 2 g
- Natrium
- 23 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Polsterzipfl
2 godz. 10 min
Geräucherter Forellenaufstrich
5min
Schoko-Vanille-Schnitte
4 godz.
Nutella-Schnitte
2h
Sonntags-Striezel
2h 15min
Nuss-Striezel
2 godz. 10 min
Osterpinze
2u. 30min
Osternest aus Germteig
2h
Rumschnitten
50 min
Wiener Rehrücken
3h 40 min
Nusspotize
2 Std. 20 Min
Pizzastrudel aus Dinkeltopfenteig
1h 30min