Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 2 Eidotter
- 125 g Sauerrahm, 15% Fett
- 300 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 50 g Zucker
- ½ Würfel frische Germ (ca. 21 g)
- 150 g Butter, in Stücken
- 1 Prise Salz
- 100 g Ribiselmarmelade
- 1 Ei (Größe M)
- Staubzucker (optional)
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 1005 kJ / 240 kcal
- Eiwitten
- 5 g
- Koolhydraten
- 27 g
- Vetten
- 13 g
- Verzadigd vet
- 8 g
- Vezels
- 2 g
- Natrium
- 23 mg
Alternatieve recepten
Omas Kärntner Reindling
2 godz. 25 min
Nuss-Striezel
2h 10min
Schoko-Vanille-Schnitte
4 godz.
Nusspotize
2h 20min
Osterpinze
2h 30min
Champignonsauce
30 min
Mohn-Topfen-Obers-Herzkuchen
5 godz.
Osternest aus Germteig
2 godz.
Kokosbusserl
25 Std.
Rumschnitten
50min
Wiener Rehrücken
3 Std. 40 Min
Nutella-Schnitte
2 godz.