Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 120 g kostek boczku
- 10 g oleju rzepakowego
- 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 100 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 150 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
- 150 g pora, białej i jasnozielonej części, pokrojonego w 2 mm plastry
- 180 - 200 g grochu suchego, połówek
- 900 g wody
- ¼ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
of 2 kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszone - 1 łyżka majeranku, suszonego
-
4
małe kiełbaski, parzone, pokrojone na 4 cm kawałki
of 4 kiełbasy wieprzowe, wędzone, np. frankfurterki, pokrojone na 4 cm kawałki
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 1920.2 kJ / 459 kcal
- Eiwitten
- 22 g
- Koolhydraten
- 51.9 g
- Vetten
- 19.1 g
- Verzadigd vet
- 6.1 g
- Vezels
- 16 g
- Natrium
- 918.8 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Zupa ziemniaczana z suszonymi grzybami
35min
Włoska zupa z makaronem (TM6)
40min
Włoska zupa z makaronem (TM5)
40min
Zupa z ogórków konserwowych (Rassolnik)
1h 20min
Zupa pomidorowa jak u babci
45min
Soljanka (solanka) z kapustą i kiełbasą
1h 30min
Barszcz biały na zalewie z kiszonych ogórków
40min
Kapuśniak z białej kapusty z boczkiem
55min
Zupa fasolowa z pulpecikami
50min
Zupa grochowa
1h
Zupa fasolowa na wędzonych żeberkach
13h 50min
Szwajcarski krupnik
40min