Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Nadzienie z pigwy
- 700 g pigw, obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na 3-4 cm kawałki (patrz wskazówka)
- 120 g cukru
- 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
Kruszonka
- 120 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 320 g mąki pszennej
- 100 g cukru
- 1 jajko
- 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szczypta soli
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 1760.6 kJ / 420.8 kcal
- Eiwitten
- 5.4 g
- Koolhydraten
- 72 g
- Vetten
- 13.2 g
- Verzadigd vet
- 8 g
- Vezels
- 2.9 g
- Natrium
- 101.3 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Lemoniada brazylijska
10 Min
Carpaccio z gruszki z serem pleśniowym i orzechami (TM5)
15min
Zupa krem z rzodkiewek; Quiche z liści rzodkiewek
1h 10min
Konfitura z pieczonych buraków z pomarańczą
2 godz. 30 min
Chłodnik arbuzowy
1 godz. 15 min
Ciasto jesienne z gruszkami i jabłkami
1 godz. 15 min
Mazurek cytrynowy
2h
Mazurek bakaliowy
2h 40min
Dżem gruszkowy z imbirem i rozmarynem
1 godz. 15 min
Tarta z marmoladą pigwową
50min
Tarta z gruszkami i serem brie
1h 25min
Owoce zapiekane pod kruszonką „ze wszystkiego”
50min