Ryba w piwnym cieście

Ryba w piwnym cieście

4.5 401 beoordeling
Voorbereiding. 10min
Totaal 30min
4 porcje

Ingrediënten

  • 400 g mąki pszennej
  • 800 g filetów z dorsza, ze skórą lub bez skóry (4 filety, każdy po ok. 200 g)
  • sól do oprószenia
  • pieprz czarny, mielony do oprószenia
  • olej rzepakowy do głębokiego smażenia (ok. 1,5 l)
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 550 g piwa, typu ale zimnego
    550 g piwa, typu jasny lager, zimnego

Moeilijkheidsgraad

gemakkelijk


Voeding per 1 porcję

Natrium 387.8 mg
Eiwitten 46.6 g
Calorieën 2463.9 kJ / 588.9 kcal
Vetten 2.4 g
Vezels 2.7 g
Verzadigd vet 0.4 g
Koolhydraten 82.1 g

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...