Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 15 g octu ryżowego
- 15 g cukru
- 1 płaska łyżeczka soli
- 10 krewetek, surowych, dużych, obranych
- 200 g ryżu do sushi
- 1000 g wody, plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
- 5 płatów wodorostów nori, przekrojonych wzdłuż na pół
- ½ marchewki, pokrojonej w słupki (ok. 2 mm x 10 cm)
- ¼ ogórka, bez nasion, pokrojonego w słupki (ok. 2 mm x 10 cm)
- ½ awokado, pokrojonego w 3-4 mm paski
- sos sojowy, do podania
- pasta wasabi, do podania
- imbir marynowany, do podania
- Voeding
- per 1 sztukę
- Calorieën
- 459.6 kJ / 109.4 kcal
- Eiwitten
- 6.2 g
- Koolhydraten
- 16.9 g
- Vetten
- 1.4 g
- Verzadigd vet
- 0.2 g
- Vezels
- 1.5 g
- Natrium
- 384.3 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Sushi z wędzonym łososiem
1h 20min
Sushi z surimi i serkiem kremowym
1h 20min
Ryż do sushi
1 Std.
Sushi nigiri
1 Std.
Pierożki na parze z wieprzowiną i krewetkami
2h
Onigirazu (japońskie kanapki ryżowe) z szarpanym łososiem teriyaki
1 Std. 10 Min
Makaron z cukinii z krewetkami w orientalnym sosie (TM6)
25min
Krewetki Kung Pao
45 Min
Japońska zupa ramen
1hod. 50min
Sushi z krewetkami w tempurze
2u. 40min
Bento z onigiri i omletem
1 Std. 15 Min
Sushi z pikantnym tuńczykiem
1 Std. 25 Min