Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 15 g octu ryżowego
- 15 g cukru
- 1 płaska łyżeczka soli
- 10 krewetek, surowych, dużych, obranych
- 200 g ryżu do sushi
- 1000 g wody, plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
- 5 płatów wodorostów nori, przekrojonych wzdłuż na pół
- ½ marchewki, pokrojonej w słupki (ok. 2 mm x 10 cm)
- ¼ ogórka, bez nasion, pokrojonego w słupki (ok. 2 mm x 10 cm)
- ½ awokado, pokrojonego w 3-4 mm paski
- sos sojowy, do podania
- pasta wasabi, do podania
- imbir marynowany, do podania
- Voeding
- per 1 sztukę
- Calorieën
- 459.6 kJ / 109.4 kcal
- Eiwitten
- 6.2 g
- Koolhydraten
- 16.9 g
- Vetten
- 1.4 g
- Verzadigd vet
- 0.2 g
- Vezels
- 1.5 g
- Natrium
- 384.3 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Wegetariański kimbap z omletem i szpinakiem
2h
Koreański ramen z tofu
50min
Sushi z komosy ryżowej i batatów
1h 30min
Letnie rollsy z sosem z orzeszków ziemnych
1h
Onigirazu (japońskie kanapki ryżowe) z szarpanym łososiem teriyaki
1h 10min
Pierożki bánh bao z wieprzowiną i jajkiem przepiórczym
2h 55min
Curry z krewetkami i ryżem
35min
Japońska zupa ramen
1h 50min
Sushi z wędzonym łososiem
1h 20 min
Sushi z surimi i serkiem kremowym
1h 20 min
Sushi z krewetkami w tempurze
2h 40min
Ryż do sushi
1h