Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 80 g Butter und etwas mehr zum Einfetten
- 1 Würfel Hefe (40 g), zerbröselt
- 70 g Milch
- 70 g Zucker
- 250 g Quark, 20% Fett
- 500 g Weizenmehl Type 550
- 1 Ei
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- ½ TL Salz
- 1 Eigelb
- 2 EL Milch
- Hagelzucker zum Bestreuen (optioneel)
- Voeding
- per 1 Scheibe
- Calorieën
- 1127 kJ / 269 kcal
- Eiwitten
- 9 g
- Koolhydraten
- 41 g
- Vetten
- 8 g
- Verzadigd vet
- 4 g
- Vezels
- 2 g
- Natrium
- 186 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Laugenzopf
3 godz. 30 min
Rosinenstuten
3sa
Butterstuten
3sa
Rosinenbrötchen
2 godz. 30 min
Rosinenschnecken
2 godz. 20 min
Ostfriesisches Rosinenbrot / Krinstuut
4sa 15 dk
Weihnachtliche Wecken
10 Std.
Buttermilch-Weckchen
1sa 30 dk
Quarkstuten
1sa 20 dk
Dinkel-Ciabattabrötchen
2sa
Schwarzbrot mit Sonnenblumenkernen
3sa
Weltmeisterbrot
5 Std.