Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 180 g czerwonej soczewicy, suszonej
- 100 cebuli, przekrojonej na pół
- 20 g masła
- 500 g ogórków kiszonych, pokrojonych na kawałki
- 600 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
of 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 pęczek koperku, świeżego, tylko liście (ok. 30 g), plus dodatkowa ilość posiekanego do dekoracji
- 100 g śmietany, 18% tłuszczu, w temp. pokojowej, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- sól, do smaku
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 1134 kJ / 271 kcal
- Eiwitten
- 14 g
- Koolhydraten
- 32 g
- Vetten
- 11 g
- Verzadigd vet
- 6 g
- Vezels
- 5.3 g
- Natrium
- 1586 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Zupa krem z kiszonej kapusty
1h 10min
Zupa krem z cukinii i pieczarek
30 min
Zupa krem z ziemniaków i pieczonych jabłek
40min
Zupa krem z ziemniaków i porów
1h
Kremowa zupa pieczarkowa
25min
Pikantna zupa krem z brukselki
40min
Zupa krem z pomidorów
40min
Zupa krem z pora z serem
30 min
Zielona zupa krem z oczami z mozzarelli
30 min
Zupa krem z ciecierzycy z czosnkiem
30 min
Zupa krem z czerwonej soczewicy
25min
Imbirowy krem z dyni piżmowej
40min