Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 20 g cabai kering, biji dibuang
- 70 g cabai merah segar, biji dibuang
- 5 cabai rawit (optioneel)
- 100 g bawang merah
- 20 g siung bawang putih
- 2 batang serai segar, bagian putih saja
- 80 g bawang bombai, potong kecil-kecil
- 10 g terasi
- 2 kecombrang (bunga kantan), kuncup saja, potong bagi dua
- 10 g lengkuas segar
-
10
g kunyit segar
of 10 g kunyit bubuk - 20 g jahe segar
- 50 g minyak
- 2 sdt garam, tambahkan untuk melumuri
- 1 sdt gula
- 5 daun jeruk purut, disobek-sobek
- 6 ikan selar tengkek, buat celah di punggung sepanjang kedua sisi tulang belakang
- Voeding
- per 1 porsi
- Calorieën
- 1682 kJ / 402 kcal
- Eiwitten
- 49 g
- Koolhydraten
- 25 g
- Vetten
- 14 g
- Vezels
- 5 g