Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Baklava Hamuru
- 140 g süt
- 120 g sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 yumurta sarısı
- 15 g sirke
- 45 g yoğurt
- 450 g un
- 1 tutam tuz
- 1 paket kabartma tozu
- buğday nişastası, bezelerin arasına serpmek ve bezeleri açmak için (bk. Öneriler)
Baklavanın Hazırlanması
- 400 g ceviz
- 250 g tereyağı, oda sıcaklığında, tepsiyi yağlamak için ekstra tereyağı
- 150 g sıvı yağ
- buğday nişastası, bezelerin arasına serpmek ve bezeleri açmak için (bk. Öneriler)
- 510 g şeker
- 800 g su
- 1 dilim limon
- Voeding
- per 20 porsiyon
- Calorieën
- 43701 kJ / 10445 kcal
- Eiwitten
- 65 g
- Koolhydraten
- 1037 g
- Vetten
- 725 g
- Vezels
- 51 g
Alternatieve recepten
İçli Köfte
2hod.
Kuru Patlıcan Dolması
1hod. 30min
Lokma
4 Std. 35 Min
Profiterol (Pastacı Kremalı)
2 Std. 45 Min
Ev Yapımı Erişte
1 Std. 5 Min
Elmalı Tart
1 Std.
Vişne Sos Eşliğinde Ortası Çikolatalı Ekmek
1hod. 30min
Yumurtalı Farfalle
1hod. 30min
Patlıcanlı ve Bademli Dip
20min
Şerbetli Yoğurt Tatlısı
3h 15min
Dondurulmuş Meyveli Sorbe
10 Min
Çiğ Köfte (3 porsiyon)
1 Std. 45 Min