Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Darılı lahana sarması
-
250
g darı tanesi
of 250 g pilavlık bulgur - 1200 g su
-
6 - 12
yaprak Savoy lahanası (6 büyük veya 12 küçük)
of 6 - 12 yaprak karalahana, sert damarları alınmış - 180 g soğan, ikiye bölünmüş
- 2 diş sarımsak
- 200 g herhangi bir taze mantar (örn. kültür, shiitake, kestane), parçalara bölünmüş (5 cm)
- 20 g tereyağı
- 1 - 1 ½ tk tuz
- ½ - ¾ tk toz karabiber
Sos
- 30 g tereyağı
- 80 g krema
- ½ - ¾ tk tuz
- ¼ - ½ tk toz karabiber
- Voeding
- per 1 porsiyon
- Calorieën
- 1185 kJ / 283 kcal
- Eiwitten
- 6 g
- Koolhydraten
- 34 g
- Vetten
- 12 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Karnıyarık
1 Std.
Mantarlı ve Kuruyemişli Domates Dolması
1 Std. 5 Min
Elmalı Tart
1 Std.
Salatalık Turşusu (Tatlı)
48h 20min
Rezene, Kereviz Sapı ve Yeşil Elma Salatası
Brak ocen
Sebzeli Galette
1h 30min
Vanilyalı Yoğurt
12hod. 20min
Pırasa ve Patatesli Kağıtta Somon
1 Std.
Wellington Usulü Bonfile ve Kırmızı Şarap Sosu
Brak ocen
Ekmek Çanağında Dana Yahni
6hod. 30min
Sebzeli Nohut Yahnisi
45 Min
Etli Biber Dolması (8 aydan büyük bebekler için)
1 Std. 5 Min