
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pizza dough
- 30 g extra virgin olive oil plus extra for greasing
- 220 g water room temperature
- 1 tsp sugar or malt powder (optional)
- 20 g fresh yeast crumbled or 2 tsp dried instant yeast
- 400 g baker's flour
- 1 tsp salt
Margherita topping
- 1 tbsp extra virgin olive oil plus extra for greasing if needed
- 200 g mozzarella cut into pieces
- 250 g canned chopped tomatoes (see Tips)
- ¼ - ½ tsp salt to taste
- 5 - 7 fresh basil leaves torn into pieces, plus extra for garnishing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 607.3 kcal / 2543.8 kJ
- Eiwitten
- 24.2 g
- Vetten
- 25 g
- Koolhydraten
- 74.1 g
- Vezels
- 3.9 g
- Verzadigd vet
- 9.4 g
- Natrium
- 1106.4 mg