Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 600 g mięsa z udek kurczaka, bez skóry, bez kości, pokrojonego w 2,5 cm kostkę
- 120 g sosu sojowego
- 120 g sake (japońskiego wina ryżowego)
- 20 g cukru
- 8 łodyżek cebuli dymki, tylko zielona część, pokrojonych na 4 cm kawałki
- 4 łyżki oleju sezamowego
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 1509.3 kJ / 360.5 kcal
- Eiwitten
- 31 g
- Koolhydraten
- 9 g
- Vetten
- 19.3 g
- Verzadigd vet
- 3.8 g
- Vezels
- 1 g
- Natrium
- 1813 mg
Alternatieve recepten
Grillowane żeberka w słodko-kwaśnym sosie BBQ
2 Std. 30 Min
Burgery wołowe z kozim serem i chutneyem z czerwonej cebuli
1 Std. 40 Min
Skrzydełka Buffalo
2h 10min
Sałatka azjatycka z klopsikami
4h 20min
Grillowane steki wołowe z masłem cebulowo-ziołowym, młodymi ziemniakami i cebulą
1h 20min
Grillowane podudzia z kurczaka w glazurze z whisky
50 Min
Jamajski kurczak jerk
1h 50min
Grillowane szaszłyki wieprzowe w tajskiej marynacie
7 Std. 10 Min
Żeberka po meksykańsku
15sa 10 dk
Żeberka teriyaki ze słodko-kwaśnymi warzywami
2h
Kaczka w pięciu smakach z grzybami, azjatyckimi warzywami i ryżem
1h 5min
Pierś z kaczki z sosem z czerwonego wina, purée selerowo-kalafiorowe
1h 50min