Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Ciasto
- 200 g mleka
- 60 g świeżych drożdży, pokruszonych
- 120 g cukru
- 50 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 4 żółtka
- 600 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki aromatu waniliowego
Masa makowa
- 200 g orzechów, mieszanych (laskowych, włoskich i migdałów)
- 500 g maku
- 350 g mleka
- 100 g rodzynek
- 150 g cukru
- 150 g miodu
- ½ łyżeczki aromatu migdałowego
- 4 białka
- 1 szczypta soli
- Voeding
- per 1 sztukę
- Calorieën
- 12445.1 kJ / 2974.4 kcal
- Eiwitten
- 84.1 g
- Koolhydraten
- 392 g
- Vetten
- 131.7 g
- Verzadigd vet
- 26.5 g
- Vezels
- 50.6 g
- Natrium
- 656.6 mg
Alternatieve recepten
Pierogi z kapustą i grzybami
2h 40min
Królewiec
9 Std. 45 Min
Miodownik-Stefanka Sławomira Zabawy
4 Std.
Oponki drożdżowe z pomarańczową nutą
2h 15min
Faworki - róże
1h 10min
Pączki
1h 20min
Sernik królewski
4h 35min
Sernik krakowski
4h 55 min
Faworki na żółtkach z piwem
2 godz. 30 min
Drożdżówki z makiem
2h 40min
Babka marmurkowa
2h 10min
Ciasto drożdżowe z kruszonką
1 Std. 30 Min