Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Teig:
- 370 g Mehl
- 1 Ei
- 40 g Öl
- 120 g Wasser
- 10 g Essig
- ½ TL Salz
Füllung und Fertigstellung:
- Butter zum Einfetten
- 1 altbackenes Brötchen (ca. 50 g), in Stücken
- 1 Zwiebel, halbiert
- 50 g Butter, in Stücken
- 200 g Speckwürfel
- 500 g Sauerkraut
- 540 g Wasser
- Salz nach Geschmack
- 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 2905 kJ / 695 kcal
- Eiwitten
- 24 g
- Koolhydraten
- 77 g
- Vetten
- 31 g
- Vezels
- 8.9 g
Alternatieve recepten
Semmelknödel
50min
Spätzle
30 min
Käseknödel mit lauwarmem Gemüsesalat
2h 10min
Grießnockerl
30 min
Grießklößchen (Suppeneinlage)
25 min
Wurstknöpfle (Bayern)
45 min
Linsen mit Spätzle und Wiener Würstchen
1h
Rohrnudeln
1 godz. 50 min
Kas-Press-Knödel
45 min
Strudelgrundteig
45 min
Nockerl / Spätzle
20 min
Serviettenknödel
1h 10min