Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
La crème à la vanille
- 300 g de lait
- 1 œuf
- 1 jaune d'œuf
- 70 g de sucre en poudre
- 30 g de fécule de maïs, type Maïzena
- 1 gousse de vanille, égrainée
- 130 g de mascarpone
La pâte et la garniture
- 130 g de beurre mou, coupé en dés dont 10 g pour le moule
- 120 g de sucre en poudre
- 165 g de farine de blé
- 5 g de levure chimique
- 1 - 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
- 1 gousse de vanille, égrainée
- 1 blanc d'œuf
- 200 g de fraises, équeutées
- 200 g de framboises fraîches
- 100 g de groseilles rouges, égrainées
- 100 g de myrtilles
- 1 c. à soupe de sucre glace maison
- Voeding
- per 1 part
- Calorieën
- 1861 kJ / 446 kcal
- Eiwitten
- 6 g
- Koolhydraten
- 51 g
- Vetten
- 23 g
Alternatieve recepten
Couronne de choux à la vanille et fruits exotiques
2h 30min
Charlotte aux fraises
3u. 35min
Tarte melon-pêche et chantilly à la menthe
3h 10 min.
Tartelette aux fruits, vanille et lait de coco
1h 15min
Tarte aux fraises
4h
Entremets aux fraises de Plougastel
5h
Tarte aux fruits rouges et mascarpone
1h 30min
Tarte aux myrtilles
2h 30min
Tarte aux fruits à la crème mousseline
1h
Biscuit roulé aux fraises
3 Std.
Amandine aux abricots
1h 30min
Tarte aux poires et pépites de chocolat
1h