Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 30 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki (optioneel)
- 300 g wołowiny bez ścięgien i białych błonek, lekko zmrożonej, pokrojonej na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
- 150 g selera naciowego, pokrojonego na kawałki
- 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 4 gałązki mieszanych ziół, świeżych (np. rozmarynu, tymianku), tylko liście
- 150 g soli gruboziarnistej
- 40 - 50 g czerwonego wina, wytrawnego
- 1 liść laurowy, suszony
- 1 - 2 ziarna ziela angielskiego
- 1 - 2 owoce jałowca
- Voeding
- per 1 Cały przepis
- Calorieën
- 2420 kJ / 578 kcal
- Eiwitten
- 82 g
- Koolhydraten
- 24 g
- Vetten
- 16 g
- Vezels
- 8.6 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Koncentrat bulionu warzywnego
45 Min
Koncentrat bulionu mięsnego
45 Min
Koncentrat bulionu grzybowego
25min
Koncentrat bulionu drobiowego
45 Min
Cukier waniliowy
72h
Koncentrat bulionu tajskiego
25min
Koncentrat bulionu z kaczki
20min
Koncentrat bulionu warzywnego z ziołami
25min
Koncentrat bulionu azjatyckiego
1h 25min
Koncentrat bulionu cielęcego
1h 20min
Jogurt grecki
12 Std. 15 Min
Koncentrat bulionu warzywnego z pomidorami
30min