Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Ciasto
- 300 g jogurtu naturalnego
-
50
g mleka
of 50 g wody - 50 g oleju
- 40 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 500 g mąki pszennej
- 15 g proszku do pieczenia (3 łyżeczki)
- 1 ½ łyżeczki soli
Nadzienie
- 500 g ziemniaków, mączystych, ugotowanych, ostudzonych, pokrojonych na kawałki
- 1 żółtko
- 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
- 2 szczypty pieprzu cayenne, mielonego
- ¼ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki soli
Przygotowanie börków
- mąka pszenna, do oprószenia blatu
- 1 białko
- Voeding
- per 1 sztukę
- Calorieën
- 1651 kJ / 395 kcal
- Eiwitten
- 9 g
- Koolhydraten
- 58 g
- Vetten
- 14 g
- Vezels
- 4.1 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Kakaowe bułeczki gotowane na parze (Mantou)
3 Std.
Precle
1h
Wytrawne bułeczki-kwiatki
2h 10min
Hotteok (drożdżowe, nadziewane placki na słodko)
1h 30 min
Ziemniaczane podpłomyki
13 Std.
Parathas nadziewane kalafiorem
55 min
Chlebki z serem feta i koperkiem
1h 30 min
Bieszczadzkie knysze z sosem czosnkowym
2h 30 min
Kule serowe
1h
Kibiny z ziemniakami i serem cheddar
1 Std. 45 Min
Szybka zapiekanka ziemniaczana à la gratin
45min
Odrywany chlebek z nadzieniem słonecznikowo-ziołowym i czosnkiem
2h