Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pasta di zucchero
- 300 g di zucchero
- 100 g di acqua
Pasta choux
- 150 g di acqua
- 80 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 10 g di zucchero
- 120 g di farina tipo 00
- 3 uova
Crema alla verbena
- 200 g di latte intero
- 10 foglie di verbena limoncina secche
- 2 tuorli
- 60 g di zucchero
- 25 g di amido di mais (maizena)
- 3 fogli di gelatina (2 g cad.), ammollati in acqua fredda per 10 minuti e strizzati
- 200 g di panna (min. 30% di grassi), fredda
- 1 cucchiaio di zucchero a velo
Glassa di zucchero
- acqua (10% del peso della pasta di zucchero)
- 1 punta di coltello di colorante alimentare verde
- verbena limoncina, le foglie fresche e cristallizzate (vedere consigli), q.b.
- Voeding
- per 1 pezzo
- Calorieën
- 1351 kJ / 321 kcal
- Eiwitten
- 4.8 g
- Koolhydraten
- 43.4 g
- Vetten
- 14.4 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Mousse alle fragoline di bosco
4h 30min
Crostatine al limoncello
2h 35min
Crème caramel cocco e banana
5 Std.
Crema pasticcera
15min
Whoopie al caffè
2h
Éclair con caramello al burro salato
19h
Baci di dama al cioccolato
1h
Torta pazientina
3h 55min
Aspic di pesche e mirtilli
7 Std.
Panna cotta alla crema al whisky
4h 30min
Baci di dama calabresi
1h
Crema pasticcera (di Luca Montersino)
20 Min