Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 550 g wody
- 160 - 180 g dyni Hokkaido, pokrojonej na ok. 3 cm kawałki
- 125 g masła, pokrojonego na kawałki
- 100 - 120 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- 30 g syropu z agawy
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
of 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 1 jajko
- 300 - 320 g mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki cynamonu, mielonego
- 2 łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
- 1 łyżeczka goździków, mielonych
- 1 szczypta soli
- cukier perlisty, (opcjonalnie), do obtoczenia ciasteczek
- Voeding
- per 1 sztukę
- Calorieën
- 312.6 kJ / 74.7 kcal
- Eiwitten
- 1 g
- Koolhydraten
- 11.5 g
- Vetten
- 2.8 g
- Vezels
- 0.3 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Ciasto czekoladowo-dyniowe na mące gryczanej
2u.
Kwadraty dyniowe z orzechami
1u.
Halloweenowe ciasto dyniowe
2h 10min
Ciastka na myślenie
45min
Placki dyniowe z ricottą
30min
Granola piernikowa
1h 45min
Babeczki brownie z dynią
1u. 30min
Ciasteczka owsiane marchewkowo-pomarańczowe
45min
Halloweenowe bułeczki dyniowe
2h 40min
Dyniowy chlebek do odrywania (bez laktozy)
2u. 30min
Drożdżowe ciasto dyniowe
2 Std. 15 Min
Dyniowe bułeczki śniadaniowe
1u. 50min