Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Dough
- 500 g plain flour, plus extra for dusting
- 15 g dried instant yeast
- 320 g water, warm
- 1 tsp fine sea salt
- 30 g olive oil
Lamb Filling
- 80 g onions, quartered
- 1 garlic clove
- 20 g extra virgin olive oil, plus extra for brushing and greasing
- 500 g lamb mince, broken in pieces
- 50 g toasted pine nuts
- 1 tsp ground cinnamon
- 1 pinch fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Assembly
- 100 g water
- 4 tsp sesame seeds
- 250 g natural yoghurt
- 1 Tbsp sumac
- ½ bunch fresh coriander, leaves only
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2293 kJ / 548 kcal
- Eiwitten
- 20 g
- Koolhydraten
- 54 g
- Vetten
- 28 g
- Vezels
- 4 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Dukkah Lamb Meatballs with Quinoa and Yoghurt Sauce
40min
Flatbread (Manakish) with Za'atar
1h 40min
Custard Layers
2h 20min
Blueberry Cheesecake, Yoghurt Sorbet
4 Std. 30 Min
Spiced lamb flatbread
1 godz. 50 min
Chocolate Brioche
5 godz.
Traditional Samosa
1h 30min
Chocolate Coffee Puddle Pudding
40min
Semolina Cake with Rosewater (Namoura)
40min
Persian Flatbread with Herb and Walnut Dip
2h 35min
Three cheese pides
1h 40min
Chocolate Custard
1h 20min