Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 350 g śliwek suszonych, bez pestek
- 250 g rodzynek
- 125 g żurawiny, suszonej
- 175 g masła, pokrojonego na kawałki
- 175 g miodu
- 125 g likieru migdałowego, np. amaretto
- 1 łyżka skórki otartej z pomarańczy, ekologicznej, bez białych błonek
- 60 - 70 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
- 150 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- 1 łyżeczka korzennej przyprawy do piernika
- 2 łyżki kakao naturalnego, niesłodzonego
- 3 jajka
- 150 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- Voeding
- per 1 kawałek
- Calorieën
- 1398.9 kJ / 334.4 kcal
- Eiwitten
- 3.4 g
- Koolhydraten
- 60.3 g
- Vetten
- 10.2 g
- Verzadigd vet
- 6 g
- Vezels
- 3.2 g
- Natrium
- 43.4 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Ciasto migdałowe
1h 15 min
Szybki piernik
1h 30min
Prosty makowiec
13 Std. 15 Min
Babka piernikowa z powidłami i polewą czekoladową
2h 5min
Babka makowa
1h 20 min
Ciasto migdałowe z jabłkami
1j 55 menit
Sernik wiedeński z polewą czekoladową
8h
Ciasto makowe z jabłkami
3h 5min
Ciasto herbaciane
1h 15 min
Ciasto marchewkowe
2h 15min
Świąteczny piernik
1h 25min
Drożdżowa babka z bakaliami (à la Panettone)
2h 15min