Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Hefeteig
- 300 g Milch
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 80 g Zucker
- 650 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 3 Eier
- ¼ TL Salz
- 125 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
Belag und Fertigstellung
- 100 g Mandeln
- 100 g Zucker
- 250 g Butter, weich, in Stücken
- 200 g Marzipan-Rohmasse, in Stücken
- 5 Tropfen Bittermandelaroma
- ¼ TL Salz
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1620 kJ / 387 kcal
- Eiwitten
- 8 g
- Koolhydraten
- 41 g
- Vetten
- 22 g
- Verzadigd vet
- 11 g
- Vezels
- 2.5 g
- Natrium
- 79 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Kirsch-Streusel-Kuchen
2 Std. 5 Min
Getränkter Mandelkuchen
2 Std.
Butterkuchen
1 Std. 55 Min
Möhren-Marzipan-Kuchen
1 Std. 20 Min
Christstollen mit Marzipankern
2h 25 min
Marzipanstollen
4h
Versunkener Pflaumen-Marzipan-Kuchen
1h
Butterkuchen mit Vanillecreme
2 Std. 30 Min
Butterkuchen mit Hefe
1 Std. 35 Min
Französischer Hefekuchen mit Vanillecreme
3 Std.
Marzipankuchen
2h 10min
Marzipanwaffeln mit Cassisbirnen
1 Std. 20 Min