Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 20 g oleju, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- ½ - 1 łyżeczka soli
- ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka tymianku, suszonego
- 150 g sera gouda, pokrojonego na kawałki
- 120 g cebuli, przekrojonej na pół
- 250 g kiełbasy, np. śląskiej, toruńskiej, pokrojonej na kawałki
- 20 g oleju
- 850 g ziemniaków, pokrojonych w 4 mm plastry
- 600 g wody
- 120 g mleka
- 50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 2 jajka
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 1624 kJ / 388 kcal
- Eiwitten
- 21.1 g
- Koolhydraten
- 33.4 g
- Vetten
- 20.2 g
- Vezels
- 2.9 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Zapiekanka makaronowa à la cordon bleu
50 min
Makaron po bolońsku
40 min
Pizza z makaronu spaghetti
1h 10 min
Lasagne bolońska
2h 30 min
Tagliatelle z boczkiem, szynką i śmietaną
25 Min
Zapiekanka ziemniaczana z cebulą
1h 10 min
Zapiekanka makaronowa z pieczarkami, papryką i kiełbasą
1h
Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem i pomidorami
1h
Zapiekanka pasterska z serem cheddar
1h 10 min
Kotleciki z chleba
45 min
Pastisio
1h 10 min
Placki à la pizza z sosem czosnkowym
45 min