Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 50 g migdałów, blanszowanych
- 50 g śliwek suszonych, bez pestek, pokrojonych na kawałki
- 50 g rodzynek
- 90 g mleka
- 1 ½ łyżeczki sody oczyszczonej
- 250 g miodu, płynnego
- 125 g masła, pokrojonego na kawałki
- 100 g cukru
- 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
- ½ łyżeczki goździków, mielonych
- ½ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
- 1 szczypta soli
- 500 g mąki pszennej
- 1 jajko
- Voeding
- per 100 g
- Calorieën
- 1500.4 kJ / 358.6 kcal
- Eiwitten
- 6 g
- Koolhydraten
- 61 g
- Vetten
- 11.1 g
- Verzadigd vet
- 5.6 g
- Vezels
- 2.1 g
- Natrium
- 172.8 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Masa makowa
30 Min
Masa makowa z białego maku
30 Min
Mazurek śliwkowy
1 Std. 45 Min
Rogale à la marcińskie
10 Std.
Stollen
6 Std.
Piernik staropolski cz. II
98 godz.
Masa marcepanowa
1h 5min
Syrop piernikowy
1h 10min
Przyprawa do piernika
5min
Mazurek różany
1h 40min
Zakwas na żur
72 godz. 5 min
Zakwas buraczany
168 Std. 50 Min