Torta meringata al limone con glassatura veloce

Torta meringata al limone con glassatura veloce

4.6 48 beoordelingen
Voorbereiding. 20min
Totaal 3u. 15min
12 fette

Ingrediënten

Torte al limone
  • 80 g olio di semi di girasole + q.b. per oliare
  • 250 g di zucchero semolato
  • 1 limone preferibilmente biologico, la scorza e il succo
  • 4 uova (circa 53-63 g l'una)
  • 240 g farina bianca istantanea
  • 1 cucchiaino di lievito in polvere
  • 130 g di yogurt greco
  • 80 g olio di semi di girasole
Lemon curd
  • 110 g di zucchero semolato
  • 1 - 2 limoni preferibilmente biologici, la scorza e il succo
  • 80 g di burro morbido, a pezzi
  • 3 tuorli d'uovo
  • 1 uovo
Meringata
  • 3 albumi
  • 140 g di zucchero semolato
  • 1 pizzico di sale

Moeilijkheidsgraad

gemiddeld


Voeding per 1 fetta

Eiwitten 7 g
Calorieën 1753 kJ / 419 kcal
Vetten 18 g
Vezels 0.7 g
Koolhydraten 57 g

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...