The Ultimate Guiness Pot Roast
TM6

The Ultimate Guiness Pot Roast

4.3 (8 évaluations )

Ingrédients

Pot Roast Spice Mix

  • 10 g sea salt flakes
  • 5 g coffee beans
  • 4 g black peppercorns
  • 45 g dark brown sugar
  • 20 g garlic powder
  • 5 g ground paprika
  • ¼ tsp cayenne pepper

Mirepoix

  • 200 g brown onions, cut into quarters
  • 100 g celery stalks, cut into pieces
  • 100 g carrot, cut into pieces
  • 20 g extra virgin olive oil

Pot Roast

  • 2000 g beef, chuck roast, fat trimmed
  • 2 tbsp extra virgin olive oil
  • 40 g tomato paste
  • 1 dried bay leaf
  • 3 sprigs fresh thyme, leaves only
  • 3 garlic cloves, bruised, skins on
  • 6 carrots, halved lengthways
  • 10 pickling onions, peeled
  • 440 g Guinness® (1 can)

Horseradish cream

  • 200 g crème fraîche
  • 20 g lemon juice
  • 50 g horseradish cream
  • 20 g extra virgin olive oil

Veggies and gravy

  • 30 g arrowroot flour
  • 1 tsp Vegetable stock paste (see Tip)
  • 100 g water
  • 500 g frozen baby peas
  • 2 bunches broccolini, trimmed, cut in half lengthways

Infos nut.
par 1 portion
Calories
2133 kJ / 509.8 kcal
Protides
50.8 g
Glucides
29.4 g
Lipides
22.6 g
Graisses saturées
7.6 g
Fibre
7.3 g
Sodium
648.6 mg

Vous aimez ce que vous voyez ? Cette recette et plus de 80 000 autres n'attendent que vous !

Créer un compte gratuitement

Inscrivez-vous à notre abonnement d’essai de 30 jours et découvrez le monde des recettes Cookidoo® sans aucune condition.

Plus d’informations

Recettes alternatives