![Eggplant and ricotta involtini Eggplant and ricotta involtini](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5c857553b8e10bfb4479bd5944420e56/Derivates/5131f4a3d6759530730d0afd919f7c36f1fccd95.jpg)
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 3 - 4 eggplants trimmed and cut lengthways into slices
- 1 tbsp sea salt, plus extra to season
- 90 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 230 g mozzarella, cut into pieces
- 3 garlic cloves
- 4 ½ sprigs fresh basil, leaves only, plus extra to garnish
- 180 g fresh baby spinach leaves
- 9 tbsp extra virgin olive oil, to drizzle
- 750 g smooth ricotta cheese
- 2 eggs
- ground black pepper, to season
- 600 g tomato passata
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 2889.8 kJ / 690.7 kcal
- Protides
- 31.2 g
- Glucides
- 40.1 g
- Lipides
- 47.8 g
- Graisses saturées
- 19.2 g
- Fibre
- 12.2 g
- Sodium
- 1606.5 mg
Recettes alternatives
Leek, chilli and chorizo sauce
40 min
Butterflied chilli lemon chicken and rice
1h 45min
Middle Eastern salmon with tahini yoghurt
40 min
Chicken meatballs in smoky tomato and eggplant sauce
50 Min
Mushroom and kale risotto
55 min
Polenta with mediterranean vegetables
1j 35 menit
Sweet potato quiche with prosciutto
1h 15 min
Greek-style meatballs with warm veg salad (Noni Jenkins)
40 min
Calamari tray bake with pil pil and risoni
1 Std.
Nourish bowl (Diabetes)
55 min
Shredded chicken noodle salad with green miso (Diabetes)
35 min
Cheesy polenta with vegetable ragù
1h 20min