Calamari ripieni with lemon butter and crispy capers
TM6 TM5 TM31

Calamari ripieni with lemon butter and crispy capers

4.1 (11 évaluations )

Ingrédients

  • 9 calamari tubes, cleaned, 1 cut into pieces (3 cm - see Tips)
  • 150 g brown onion, cut into halves
  • 100 g fennel, white part only, cut into pieces, fronds reserved for garnishing
  • 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
  • 2 garlic cloves
  • 1 fresh long red chilli, trimmed, cut into halves and deseeded if preferred (optional)
  • 40 g extra virgin olive oil, plus extra for shallow frying and brushing
  • 80 g arborio rice
  • 2 pinches saffron (optional - see Tips)
  • 150 g white wine
  • 150 g water
  • 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
  • 1 tbsp tomato paste
  • 2 pinches ground black pepper
  • 4 tbsp pickled capers, rinsed and drained
  • 100 g salted butter, cut into pieces
  • 40 g lemon juice (approx. 1 lemon)

Infos nut.
par 1 portion
Calories
1252.7 kJ / 298.3 kcal
Protides
24.3 g
Glucides
10 g
Lipides
17.7 g
Graisses saturées
8 g
Fibre
1.8 g
Sodium
796.1 mg

Vous aimez ce que vous voyez ? Cette recette et plus de 80 000 autres n'attendent que vous !

Créer un compte gratuitement

Inscrivez-vous à notre abonnement d’essai de 30 jours et découvrez le monde des recettes Cookidoo® sans aucune condition.

Plus d’informations

Recettes alternatives