Appareils et accessoires
Feijoa bakewell tart
Prép. 20min
Total 1h 35min
8 portions
Ingrédients
Sweet shortcrust pastry
-
white sugar50 g
-
unsalted butter cut into pieces100 g
-
plain flour plus extra for dusting180 g
-
egg yolk1
-
salt1 pinch
Filling
-
blanched almonds120 g
-
feijoas (approx. 3-4 feijoas), peeled and cut into quarters (see Tips)300 g
-
unsalted butter softened120 g
-
caster sugar80 g
-
plain flour2 tbsp
-
baking powder½ tsp
-
natural almond extract¼ tsp
-
salt1 pinch
-
egg1
-
flaked almonds1 - 2 tbsp
-
icing sugar for dusting
Niveau
facile
Infos nut. par 1 portion
Sodium
74.3 mg
Protides
8.3 g
Calories
2090.7 kJ /
497.8 kcal
Lipides
34.3 g
Fibre
4 g
Graisses saturées
15.8 g
Glucides
39.4 g
Vous aimez ce que vous voyez ?
Cette recette et plus de 100 000 autres vous attendent !
Créer un compte gratuitement Plus d’informationsÉgalement présenté dans
Focus on Feijoas
8 Recettes
Australie et Nouvelle-Zélande
Australie et Nouvelle-Zélande
Vous pourriez aussi aimer...
Almond shortbread biscuits
2 Std. 10 Min
Classic madeleines
24 Std. 30 Min
Decadent dark chocolate brownies
2 Std. 15 Min
Mini chocolate cakes
50 Min
Hazelnut meringue roulade with spun sugar
2 Std. 20 Min
Feijoa crumble slice
1 Std. 5 Min
Banoffee tartlets
1 Std. 45 Min
Orange Burst Biscuits
2 Std. 10 Min
Jamaican style ginger cake
1 Std. 20 Min
Magnolia Kitchen caramel ganache
4 Std. 40 Min
Crostata di marmalata (Italian jam tart)
2 Std. 35 Min
Classic lemon tart
3 Std. 10 Min