Appareils et accessoires
Pear Frangipane
Prép. 25min
Total 1h 30min
8 slices
Ingrédients
Pastry
-
unsalted butter diced (1 cm) then frozen for 30 minutes120 g
-
plain flour plus extra for dusting180 g
-
icing sugar40 g
-
fine sea salt1 pinch
-
egg yolk from medium egg1
-
water3 tsp
Pears
-
water500 g
-
pears (e.g. Conference or Comice) peeled, halved, cored (approx. 320 g)3
Frangipane Filling
-
lemon thin peelings of skin only1
-
caster sugar120 g
-
unsalted butter soft120 g
-
medium eggs2
-
ground almonds120 g
-
plain flour15 g
-
apricot jam melted, for glazing1 Tbsp
Niveau
moyen
Infos nut. par 1 slice
Protides
8.4 g
Calories
2249 kJ /
538 kcal
Lipides
35.6 g
Glucides
46 g
Vous aimez ce que vous voyez ?
Cette recette et plus de 100 000 autres vous attendent !
Créer un compte gratuitement Plus d’informationsÉgalement présenté dans
Sweet
80 Recettes
Royaume-Uni et Irlande
Royaume-Uni et Irlande
Vous pourriez aussi aimer...
Upside-down Gingerbread with Pears
1 Std.
Frangipane Cake
1 Std. 45 Min
Rum Babas
3 Std. 45 Min
Choux Pastry
2 Std.
Chocolate and Sesame Ganache
13 Std.
Pear Frangipane
1 Std. 30 Min
Pear and chocolate frangipane
2 Std.
Normandy Apple Flan
1 Std. 25 Min
Persian Love Cake
1 Std. 15 Min
Bakewell Tart
1 Std. 50 Min
Plum and Blackberry Upside-Down Cake
1 Std.
Apple Crumble Cake
1 Std. 10 Min