Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Terrine
- 500 g skinless chicken thigh fillets, cut into pieces (3 cm)
- 230 g skinless chicken breast fillet, cut into pieces (3 cm)
- 150 g white sparkling wine
- 350 g liquid chicken stock
- 3 sprig fresh thyme
- 1500 g water
- 150 g fresh baby spinach leaves
- 1 garlic clove
- 100 g eschalots
- 2 sprigs fresh tarragon, leaves only (optional)
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 50 g unsalted butter, cut into pieces (2 cm), plus extra for greasing
- 50 g shelled unsalted pistachio nuts
- 70 g pine nuts
- 100 g pouring (whipping) cream
- salt, to taste
- ground pepper, to taste
- 10 slices prosciutto
Spiced pears
- 800 g pears, peeled, cored and cut into pieces (2 cm)
- 100 g raw sugar
- 200 g apple cider vinegar
- 1 star anise
- 1 dried bay leaf
- 1 cinnamon quill
- 2 whole cloves
- 5 black peppercorns
- Infos nut.
- par 1 portions
- Calories
- 2039.4 kJ / 485.5 kcal
- Protides
- 28.5 g
- Glucides
- 27.3 g
- Lipides
- 26.8 g
- Graisses saturées
- 9.3 g
- Fibre
- 6.7 g
- Sodium
- 807.6 mg
Recettes alternatives
Chicken and port pâté
1h 30min
Prawn and trout terrine with horseradish cream
3h 25min
Pork fillet with mustard
35min
Pork and chicken terrine
3 Std. 20 Min
Gorgonzola cheesecakes with pear jam
45 min
Veal involtini
35min
Pistachio cheesecakes with mango
2h 30min
Twice-cooked pork belly with lentils
5h 30min
Baked salmon cheesecake
26h 35min
Beef cheeks with vanilla carrot purée and thyme glazed carrots
7h 25min
Leek and smoked salmon dip
55min
Salmon niçoise salad
35min