Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 30 g plain flour
- 2 tsp dried fennel seeds
- ½ tsp sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 20 g extra virgin olive oil, plus an extra 3 tbsp to fry
- 200 g brown onion, cut into 3 cm pieces
- 100 g celery, cut into 3 cm pieces
- 100 g carrot, cut into 3 cm pieces
- 250 g water
- 200 g red wine
- 400 g canned chopped tomatoes
- 2 tsp Beef stock paste (see Tips)
- 50 g tomato paste
- 2 sprigs fresh thyme
- 1 orange, juice and 3 strips of peel, no white pith
- 1500 g beef shin (approx. 8 pieces, 2 cm thickness)
- 12 dried pitted prunes
- 1 fennel bulb, trimmed and cut into 3 cm pieces
Orange and fennel salad
- 1 fennel bulb, cut in pieces (4 x 4 x 7 cm), fronds reserved to garnish
- 3 celery stalks, trimmed
- 2 tbsp extra virgin olive oil
- ½ orange, zest only, no white pith
- 2 tbsp orange juice
- 2 sprigs fresh parsley, leaves only
- sea salt, to season
- ground black pepper, to season
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 3787.2 kJ / 905.2 kcal
- Protides
- 86.1 g
- Glucides
- 42.7 g
- Lipides
- 41 g
- Graisses saturées
- 11.1 g
- Fibre
- 7.9 g
- Sodium
- 680.1 mg
Recettes alternatives
Lala's creamy lemon butter chicken
1h 10 min
Boulangère potatoes
1 Std. 40 Min
Shredded Lamb ragù
1j 25 menit
Pork fillet with chilli and coconut relish (Diabetes)
45 Min
Braised Lamb Shanks
3h 35 min
Chinese-style chicken
25 min
Singapore style noodles (Thermomix® Cutter)
40 min
Potato bake (Thermomix® Cutter, TM6)
1h 10 min
Crispy-skinned snapper with macadamia cream and spring vegetables
1j
Easy lamb hotpot
2j
Vegetable bake (Thermomix® Cutter)
55 Min
Beef and cashew nut yellow curry
25 min