Versions compatibles
Shredded chicken and sweet potato salad with cranberry dressing
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Chicken salad
- 500 g water
- 160 g sweet potato, peeled and cut into pieces (2-3 cm)
- 30 g leek, white part only, cut into thin slices (2 cm)
- 2 pinches dried oregano, to season
- 2 pinches ground cayenne pepper, to season
- 2 pinches ground coriander, to season
- 300 g skinless chicken breast fillets, cut into thirds
- extra virgin olive oil, to drizzle
- 70 g mixed baby salad leaves (e.g. watercress, spinach, silverbeet)
- 3 radishes, cut into thin slices (optional)
- 50 g feta cheese, crumbled, for garnishing
Cranberry dressing
- 50 g dried cranberries
- 1 - 2 tbsp red wine vinegar, to taste
- 70 g extra virgin olive oil
- 1 tsp Dijon mustard
- ½ garlic clove
- 2 - 3 tbsp water
- 1 tsp sugar
- sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 3063.4 kJ / 732.2 kcal
- Protides
- 39.7 g
- Glucides
- 43.6 g
- Lipides
- 44.6 g
- Graisses saturées
- 10.1 g
- Fibre
- 5.3 g
- Sodium
- 401.4 mg
Recettes alternatives
Poached eggs
25min
Boiled eggs
20 dk
Beetroot salad with raita dressing
35min
Hunter's lemon chicken rissoles
1h
Poached eggs with hollandaise
40min
Bacon and spring onion potato salad
1 godz. 5 min
Spice-rubbed chicken with maple glaze
25min
Poached chicken with liquid stock
25min
All-in-one chicken dinner
50min
Gluten free sausage rolls
2h 5 min
Brown rice salad
40min
Silky sweet potato mash
25min