Versions compatibles
Chicken corn chowder with broccoli terrines
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Broccoli terrines
- 500 g water
- 400 g broccoli, broken into florets
- butter, for greasing
- 4 eggs
- 150 g thickened cream
- 1 - 1 ½ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper, adjust to taste
- 1 pinch ground nutmeg
Chicken corn chowder
- 2 garlic cloves
-
140
g onions, cut into halves
ou 140 g eschalots, cut into halves - 60 g butter, cut in pieces
- 280 - 320 g canned sweet corn kernels, drained
- 350 - 400 g skinless chicken breast fillets, cut into pieces (3 cm)
- 900 g water
- 2 tsp Chicken stock paste (refer to The Basic Cookbook)
- 1 fresh green chilli (e.g. jalapeño), deseeded if preferred and cut into pieces (optionnel)
-
200 - 300
g thickened cream
ou 200 - 300 g sour cream - ½ tsp salt
- ½ tsp ground cumin
- ½ tsp ground sweet paprika
- 2 tbsp fresh coriander, leaves only, cut into pieces
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 1537 kJ / 367 kcal
- Protides
- 19 g
- Glucides
- 10 g
- Lipides
- 27 g
- Fibre
- 3 g
Recettes alternatives
Chicken and sweet corn soup
30min
Seafood and corn chowder
40min
Pumpkin soup
30min
Hearty seafood chowder
45min
Salmon and fennel risotto
30min
Mystery soup
45min
Hearty seafood chowder
1h
Bubble and squeak soup
35 Min
Broccoli and blue cheese soup
25 min
Creamy chicken cauliflower soup
40min
Cream of mushroom soup
20 min
Cauliflower soup with bacon dust
35 Min