Versions compatibles
Thai chicken balls with sweet chilli dipping sauce
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Sweet chilli dipping sauce
- 3 long red chillies, cut into halves and deseeded, if preferred
- 60 g water
- 60 g rice wine vinegar
- 60 g raw sugar
- 1 tsp salt
- 2 garlic cloves
Chicken balls
- 1 fresh red chilli, cut into halves and deseeded, if preferred
- 2 garlic cloves
- 6 sprigs fresh coriander, leaves only
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into thirds
- 20 g oyster sauce
- 1 tbsp self-raising flour
- 1 tsp salt
- 30 g Thai red curry paste (see Tip)
- 80 g coconut milk
- 500 g chicken mince
- 500 g water
- 1 cucumber, peeled into ribbons (optionnel)
- 20 g alfalfa sprouts (optionnel)
- 1 tsp black sesame seeds (optionnel)
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 939.7 kJ / 223.7 kcal
- Protides
- 17.5 g
- Glucides
- 14.1 g
- Lipides
- 10.7 g
- Graisses saturées
- 4.2 g
- Fibre
- 2.1 g
- Sodium
- 1150.7 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Mongolian lamb hot pot
3h 25 min.
Pork san choy bau
25 min
Chilli beef with lemon feta
30min
Beetroot salad with raita dressing
35 Min
Pumpkin and blue cheese arancini with smoky yoghurt dressing
1h
Gluten free sticky date puddings
1 godz. 5 min
Satay sauce
15min
Sweetcorn fritters with chilli jam and avocado cream
1 godz. 5 min
Larb (spicy minced chicken salad)
40min
Thai beef salad
1h 20 min
Crispy Japanese chicken with pickled cucumbers
1h 35 min
Thai chilli chicken and basil
30min