Rode bietensalade op volkoren toast met halloumi
TM6

Rode bietensalade op volkoren toast met halloumi

(Pas d’évaluation)

Ingrédients

Groenten schillen

  • 500 g rode bieten, geheel, ongeschild (passend in de opening van het mengbeker deksel)
    ou 500 g rode bieten, ongeschild, gehalveerd (± 2 cm breed)
  • 200 g pastinaak, in gelijke stukken (± 5 cm)
  • 600 g water

Rode bietensalade

  • 600 g water
  • 400 g halloumi, in driehoeken gesneden (± 2 cm dik)
  • 1 el olijfolie, om te frituren
  • 30 g walnoot, gepeld
  • 10 g verse dille, enkel de bladeren
  • 60 g uien, gehalveerd
  • 1 - 2 teentjes knoflook
  • 220 - 250 g Griekse yoghurt
    ou 220 - 250 g volle yoghurt
  • 10 g citroensap
  • 1 - 2 el witte azijn
  • 1 - 2 tl mierikswortel, in pot
  • ½ tl zout
  • ¼ - ½ tl gemalen zwarte peper
  • volkoren brood, in plakjes en geroosterd, om op te dienen
  • rucola, om op te dienen

Infos nut.
par 1 portie
Calories
2062.8 kJ / 493 kcal
Protides
23.4 g
Glucides
35.3 g
Lipides
30 g
Graisses saturées
15.9 g
Fibre
6.9 g
Sodium
1348.6 mg

Vous aimez ce que vous voyez ? Cette recette et plus de 80 000 autres n'attendent que vous !

Créer un compte gratuitement

Inscrivez-vous à notre abonnement d’essai de 30 jours et découvrez le monde des recettes Cookidoo® sans aucune condition.

Plus d’informations

Recettes alternatives