Appareils et accessoires
Hainanese kiprijst
Prép. 10min
Total 1h 20min
5 porties
Ingrédients
Gember-knoflooksaus
-
teentjes knoflook2
-
verse gember in plakjes (2 mm)20 g
-
lente-uien wit en groen gedeelte, in plakjes gesneden25 g
-
olie50 g
-
zout¼ tl
Verse chilisaus
-
verse chilipepers (± 40 g), in stukken3
-
teentjes knoflook2
-
verse gember in plakjes (2 mm)15 g
-
rijstazijn15 g
-
vers geperst citroensap10 g
-
geroosterde sesamolie10 g
-
lichte sojasaus20 g
-
suiker¼ - ½ tl
-
zout2 - 3 snuifjes
Hainanese kiprijst
-
jasmijnrijst300 g
-
kippendijen, met vel600 - 800 g
-
verse gember in stukken20 g
-
lente-uien80 g
-
water of tot max. capaciteit, en iets meer om te dekken en het ijsbad1200 - 1300 g
-
ijsblokje voor ijsbad
-
teentjes knoflook2
-
olie20 g
-
½ kippenbouillonblokje (voor 0,5 l)kippenbouillonpasta½ - 1 tl
-
zout1 tl
-
lente-ui witte en groene delen, gehakt1 el
-
lichte sojasaus en iets meer om te bestrijken2 - 3 el
-
geroosterde sesamolie1 tl
-
sesamzaad1 - 2 snuifjes
-
komkommer schoongemaakt, ongeschild, in plakjes gesneden, om op te dienen
-
gebakken ui, kant en klaar (optionnel) om te bestrooien
Niveau
moyen
Infos nut. par 1 portie
Sodium
1112.7 mg
Protides
26.2 g
Calories
2781.6 kJ /
664.8 kcal
Lipides
36.8 g
Fibre
2.1 g
Graisses saturées
6.8 g
Glucides
56.3 g
Vous aimez ce que vous voyez ?
Cette recette et plus de 100 000 autres vous attendent !
Créer un compte gratuitement Plus d’informationsÉgalement présenté dans
Chinese keuken
10 Recettes
Benelux
Benelux
Vous pourriez aussi aimer...
Stervormige walnootravioli met champagnesaus
Pas d’évaluation
Speculoos druiven tiramisu
1h
Aubergine en Comté kaasgratin - Frozen yoghurt met aardbeien en basilicum
Pas d’évaluation
Op zijn geheel geroosterde zalm met miso en gochujang pikante saus
Pas d’évaluation
Sangria
10min
Tzatziki
20min
Bosbessen cheesecake-ijs
14h 35min
Nyonya kip-curry bun
Pas d’évaluation
Sous-vide Teriyaki Zalm
1h 20min
Penne met mosselen
1h 5min
Koffielikeur
40min
İzmir Köfte - Gehaktballetjes uit Izmir
1h 5min