Couvercle de lame Thermomix® nécessaire

Pour préparer cette recette, vous avez besoin du couvercle de la lame du Thermomix®. En savoir plus

Butterscotch panna cotta with pear sorbet (Mark Southon)
TM6

Butterscotch panna cotta with pear sorbet (Mark Southon)

4.9 (48 évaluations )

Ingrédients

Pear sorbet

  • 4 pears, ripe, peeled, halved and cored (approx. 600 g - see Tips)
  • ½ vanilla pod, seeds scraped and reserved
  • 4 tsp lemon juice
  • water, for sous vide
  • 30 g lemon juice (approx. ½ lemon) or 1 level tsp ascorbic acid powder (see Tips)
  • 120 g caster sugar

Butterscotch panna cotta

  • 3 gelatine sheets
  • ice cold water, for soaking (approx. 350 g)
  • 70 g brown sugar
  • 90 g golden syrup
  • 325 g pouring (whipping) cream
  • 150 g milk

Caramel sauce

  • 100 g brown sugar
  • 100 g thickened cream
  • lemon juice, a few drops
  • hokey pokey (honeycomb), to serve (see Tips)
  • fresh raspberries, to serve
  • fresh mint, leaves only, to decorate (optional)

Infos nut.
par 1 portion
Calories
2539.4 kJ / 604.6 kcal
Protides
3.6 g
Glucides
87.7 g
Lipides
26.6 g
Graisses saturées
17.1 g
Fibre
3.8 g
Sodium
144.8 mg

Vous aimez ce que vous voyez ? Cette recette et plus de 80 000 autres n'attendent que vous !

Créer un compte gratuitement

Inscrivez-vous à notre abonnement d’essai de 30 jours et découvrez le monde des recettes Cookidoo® sans aucune condition.

Plus d’informations

Recettes alternatives