Versions compatibles
Salmon kebabs with coriander chilli mayonnaise
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Marinade
- 1 lemon, zested, no white pith and juiced (approx. 40 g juice)
- 1 fresh long green chilli, trimmed and deseeded, if preferred
- 2 garlic cloves
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only
- 100 g natural yoghurt
- ½ tsp ground turmeric
- 1 tsp Kashmiri chilli powder (see Tips)
- 600 g fresh boneless, skinless salmon fillet, cut into wide strips (4 cm)
Coriander chilli mayonnaise
- 30 g fresh coriander (approx. 1 bunch), leaves only
- 1 - 2 fresh long green chillies, trimmed and deseeded, if preferred
- 150 g mayonnaise (see Tips)
- 40 g lemon juice (approx. 1 lemon)
- ½ tsp ground cumin
- salt, to season
- ground black pepper, to season
- ½ continental cucumber, cut into strips, to serve
- flatbread of choice, to serve (optional - see Tips)
- Infos nut.
- par 6 portions
- Calories
- 11028.5 kJ / 2625.8 kcal
- Protides
- 133.8 g
- Glucides
- 26.2 g
- Lipides
- 220.3 g
- Graisses saturées
- 40.2 g
- Fibre
- 13.1 g
- Sodium
- 1812.4 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Spiced roasted cauliflower salad with minted yoghurt
1 Std.
Steamed red curry fish (Matt Sinclair)
30 Min
Coconut fish curry
1 Std. 10 Min
Asian beef salad with peanut dressing (MEATER+®)
30 Min
Tom kha prawns
25 Min
Buttermilk and jalapeño marinade
5min
Curry laksa
45 Min
Indian kofta curry with broccoli rice
50min
Moroccan lamb burgers with harissa yoghurt dressing
1 Std. 5 Min
Prawn and chicken laksa
40 Min
John Dory with cauliflower couscous and corn purée (Mark Southon)
35 Min
Fish tacos with Kewpie mayonnaise
1h 30min