Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 40 g dried black fungus (see Tips)
- 1050 g water, plus extra for soaking
- 20 g oil
- 2 - 3 fresh red chillies, trimmed and cut into halves
- 1 spring onion/shallot, trimmed and cut into pieces
- 150 g carrot, cut into matchsticks
- 100 g canned bamboo shoots, drained and cut into thin strips
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 2 tsp arrowroot flour
- 80 g Chinese black vinegar (see Tips)
- 70 g Shaoxing wine
- 40 g soy sauce
- ½ - 1 tsp ground white pepper, to taste
- 2 eggs, lightly beaten
- 150 g silken tofu, cut into thin strips
- sesame oil, for drizzling
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 1310 kJ / 312 kcal
- Protides
- 15.7 g
- Glucides
- 10.3 g
- Lipides
- 21.1 g
- Fibre
- 6.3 g
Recettes alternatives
Mapo tofu
15min
Miso soup and sake seafood with rice
1 godz. 5 min
Vietnamese mixed meat pho
1h 50 min
Chawanmushi (Japanese savoury custard)
1 godz. 45 min
Prawn and fish ball soup with Ramen noodles
35 Min
Xi hu niu rou geng (beef broth)
40 Min
Hot and sour soup
20 Min
Shui zhu niu rou (chilli beef)
20 Min
Pork ribs with black bean sauce
2 Std.
Chinese egg noodle soup with mixed mushrooms
35 Min
Ma po dou fu (mapo tofu)
15min
Ma yi shang shu (sweet potato noodles with pork)
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