Appareils et accessoires
Pear Frangipane
Prép. 25min
Total 1h 30min
8 slices
Ingrédients
Pastry
-
unsalted butter diced (1 cm) then frozen for 30 minutes120 g
-
plain flour plus extra for dusting180 g
-
icing sugar40 g
-
fine sea salt1 pinch
-
egg yolk from medium egg1
-
water3 tsp
Pears
-
water500 g
-
pears (e.g. Conference or Comice) peeled, halved, cored (approx. 320 g)3
Frangipane Filling
-
lemon thin peelings of skin only1
-
caster sugar120 g
-
unsalted butter soft120 g
-
medium eggs2
-
ground almonds120 g
-
plain flour15 g
-
apricot jam melted, for glazing1 Tbsp
Niveau
moyen
Infos nut. par 1 slice
Protides
8.4 g
Calories
2249 kJ /
538 kcal
Lipides
35.6 g
Glucides
46 g
Vous aimez ce que vous voyez ?
Cette recette et plus de 100 000 autres vous attendent !
Créer un compte gratuitement Plus d’informationsÉgalement présenté dans
Sweet
80 Recettes
Royaume-Uni et Irlande
Royaume-Uni et Irlande
Vous pourriez aussi aimer...
Frangipane Cake
1h 45min
Coffee Semifreddo
6h 30min
Raspberry Tartlets
1h 15min
Summer Pudding
8h 30min
Strawberry Bavarois
6h
Pear Frangipane
1h 30min
Nectarine Tart with Hazelnut Frangipane
50min
Rhubarb, Orange and Almond Cake
1h 30min
Normandy Apple Flan
1h 25min
Strawberry and Pistachio Semifreddo - Semifreddo alla fragola e pistacchio
18h
Upside-down Gingerbread with Pears
1h
Apple Crumble Cake
1h 10min