![Carrot, feta and mint salad Carrot, feta and mint salad](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/98551319-A859-461F-AAFD-727278EA2B4A/Derivates/958383BF-CC68-4E99-85DA-26988A87ADED.jpg)
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 2 garlic cloves
- 7 sprigs fresh mint leaves, torn or cut into pieces
- 40 g lemon juice
- 50 g extra virgin olive oil
- 2 tsp ground cumin
- 2 tsp paprika
- 1 tsp salt
- ⅛ tsp ground black pepper
- 500 g water
- 700 g Dutch carrots (approx. 3 bunches), peeled and tops trimmed
- 200 g feta cheese, crumbled, for garnishing (see Tips)
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 1076.8 kJ / 256.3 kcal
- Protides
- 6.5 g
- Glucides
- 11.2 g
- Lipides
- 19.2 g
- Graisses saturées
- 3 g
- Fibre
- 7.6 g
- Sodium
- 759 mg
Recettes alternatives
Broccoli salad
10min
Mixed grain salad with lemon and honey dressing
55min
Risoni salad with artichoke and feta
25min
Beetroot salad
10min
Warm capsicum and tomato salad with olives
50min
Melted Brie with basil and lemon pesto
30min
Camembert with cranberries and almonds
30min
Avocado and goats cheese smash
5 min
Mixed tomato and labne salad
24h 20 min
Smashed roasted potatoes with rosemary salt
25h 30min
Spiced roasted cauliflower salad with minted yoghurt
1 Std.
Beetroot, Parmesan and cashew dip
5 min