Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La pâte feuilletée
- 300 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 300 g de beurre, préalablement congelé à plat en morceaux
- 2 pincées de sel
- 150 g d'eau
La frangipane
- 130 g de sucre en poudre
- 100 g beurre doux
- 30 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 130 g d'amandes en poudre
- ½ c. à café d'extrait naturel d'amande (optional)
- 2 œufs
La dorure et le montage
- 1 œuf
- 1 pincée de sel
- Nutrition
- per 1 part
- Calories
- 2342 kJ / 563 kcal
- Protein
- 7.5 g
- Carbohydrates
- 35.4 g
- Fat
- 43.3 g
In Collections
Alternative recipes
Trianon
3h
Bûche express au praliné
45 Min
Galette des Rois à la frangipane
2h
Pain au lait façon chinois (Plaisir)
2h
Dacquoise praliné-chocolat
50 min
Gaufres de Liège
1 Std. 30 Min
Bûche meringuée au citron
1h 15min
Palets de dame
1 Std. 30 Min
Amandine aux abricots
1 Std. 30 Min
Tarte pascale aux fruits rouges
1h 25min
Galette à la crème d'amande
1 Std. 20 Min
Dacquoise aux framboises
2h