Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La pâte feuilletée
- 300 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 300 g de beurre, préalablement congelé à plat en morceaux
- 2 pincées de sel
- 150 g d'eau
La frangipane
- 130 g de sucre en poudre
- 100 g beurre doux
- 30 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 130 g d'amandes en poudre
- ½ c. à café d'extrait naturel d'amande (optional)
- 2 œufs
La dorure et le montage
- 1 œuf
- 1 pincée de sel
- Nutrition
- per 1 part
- Calories
- 2342 kJ / 563 kcal
- Protein
- 7.5 g
- Carbohydrates
- 35.4 g
- Fat
- 43.3 g
In Collections
Alternative recipes
Tarte pascale aux fruits rouges
1h 25 min
Dacquoise praliné-chocolat
50min
Mini-dacquoises au chocolat
4 Std.
Crème pâtissière
15 Min
Pâte brisée sucrée
1 Std. 50 Min
Patience aux fruits d'été
13h
Galette à la crème d'amande
1 Std. 20 Min
Miroir à la framboise
15 Min
Crème d'amande
10 Min
Pain au lait façon chinois (Plaisir)
2h
Oranais
1 Std. 30 Min
Amandine aux abricots
1 Std. 30 Min