Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 50 g de beurre, coupé en morceaux et un peu pour le saladier
- 300 g de lait
-
20
g de levure boulangère fraîche, émiettée,
or 2 c. à café de levure boulangère sèche (8 g) - 20 g de sucre en poudre
- 550 g de farine à pain
- 1 ½ c. à café rase de sel
- 1 œuf, légèrement battu pour la dorure
- Nutrition
- per 1 tranche
- Calories
- 391 kJ / 93 kcal
- Protein
- 3 g
- Carbohydrates
- 16 g
- Fat
- 2 g
- Fibre
- 0.7 g
Alternative recipes
Pain de mie
3 Std. 20 Min
Brioche de Jeanne
4 Std. 15 Min
Brioche "super bonne"
3 Std.
Pain au lait façon chinois (Plaisir)
2h
Pain cocotte
2 Std. 20 Min
Baguette viennoise
4h 25min
Baguette express
2 godz. 35 min
Pain express (Simplicité)
1 Std. 15 Min
Pain Cocotte
3 Std.
Pain de mie moelleux
3h 25min
Gâteau vapeur marbré
1 Std. 30 Min
Pains au lait fourrés (Découverte)
45 Min