Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 175 g de beurre doux, 150 g préalablement congelés en morceaux et 25 g pour la frangipane
- 150 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 75 g d'eau froide
- 1 pincée de sel
- 120 g de sucre en poudre
- 2 jaunes d'œufs
- 10 g de fécule de maïs
- 130 g de lait
- 100 g d'amandes en poudre
- 1 œuf entier
- ½ c. à café d'extrait naturel d'amande
- Nutrition
- per 1 part
- Calories
- 2220.2 kJ / 538 kcal
- Protein
- 8.8 g
- Carbohydrates
- 41.7 g
- Fat
- 36.7 g
- Fibre
- 3.3 g
In Collections
Alternative recipes
Napolitain
73h 40min
Tarte amandine aux poires
3h 25 min
Tarte Tatin caramel au beurre salé et sorbet yaourt
4 godz.
Tarte tropézienne façon paris-brest
3 Std.
Flan pâtissier à la vanille
13h 15min
Mille-feuille à partager
1h 45min
Tarte tropézienne
3 Std.
Paris-brest en bouchée
2h 35min
Chouquettes
1 godz.
Tarte aux fraises
4 godz.
Flan pâtissier
4 Std. 25 Min
Eclairs comme un Paris-Brest
1h 40 min